Så lånar du till kontantinsatsen

När du tecknar ett bolån för bostadsrätt eller villa har du möjlighet att låna upp till 85 procent av bostadens värde, vilket innebär att du själv måste spara ihop 15 procent av bostadens slutpris.

Finansinspektionen har tillsyn över bankerna i Sverige och år 2010 skärptes kraven för bostadslån och kontantinsats. Det finns dock vissa undantag som gör att du kan låna till kontantinsatsen.

Bolån utan kontantinsats

Alla har inte ekonomiska förutsättningar att spara ihop till kontantinsatsen vilket gör att det kan det krävas ytterligare ett lån. Ett sådant lån är vanligtvis ett privatlån och tas då utan säkerhet. Eftersom banken tar en större risk genom att låna ut pengar utan säkerhet kommer privatlånet med en högre ränta och ett krav på en högre amortering, vilket innebär en högre månadskostnad.

Låna till kontantinsats

MittBolån kan hjälpa dig som inte har möjlighet att spara ihop till de 15 procenten som krävs i kontantinsats för att kunna ta ett bolån. Om dina ekonomiska förutsättningar är tillräckligt bra kan banken låta dig låna till delar av kontantinsatsen. Minst 5 procent måste du dock alltid ha sparat ihop själv.

Vi kan hjälpa dig att jämföra bankerna mot varandra för att hitta en bra ränta så att kostnaden för ditt privatlån blir så lågt som möjligt.

Kontakta MittBolån ­ Vi hjälper dig!

MittBolån kan hjälpa dig att hitta rätt kontantinsats och även se över dina redan befintliga bolån så att du får den bästa bolåneräntan. Välkommen att kontakta oss!

Vi hjälper dig att låna till kontantinsatsen

Fyll i ansökan