Ansök om lånelöfte

Innan du går på visningar, tar kontakt med mäklare eller börjar lägga bud på din framtida bostad är det viktigt att ansöka om ett bolånelöfte. Det är viktigt att se över vilka möjligheter du har för att få ett bostadslån vilket du kan få reda på genom ett beviljat bolånelöfte från en bank.

Lånelöfte vid bolån

Beloppet på ditt bolånelöfte bestäms bland annat genom att en boendekalkyl räknas ut baserat på dina tillgångar och inkomster samt att det tas en kreditupplysning på dig. Du kan ansöka om ditt lånelöfte online eller genom ett möte med din bank för rådgivning och vidare samtal om lånelöftet. MittBolån kan hjälpa dig att få ett lånelöfte.

Så fungerar lånelöftet

För att veta vilken budget du har att röra dig med när det kommer till en bostadsaffär så är det bra att förhålla sig till bolånelöftet. De flesta mäklare kräver dessutom att du har ett lånelöfte för att få vara med i en budgivning, detta för att säkerhetsställa att du är seriös i ditt intresse av bostaden.

När du ansöker om ett lånelöfte gör banken eller långivaren en kreditupplysning för att se om du har några betalningsanmärkningar. Banken värderar din inkomst, eventuella omkostnader, din anställningsform och övriga skulder som t.ex. studie- eller kreditkortsskulder. Banken gör även en boendekalkyl för att se vad din slutgiltiga månadskostnad skulle ligga på.

Ett lånelöfte är inte bindande. Om du trots lånelöftet vill teckna bolån med annan bank kan du alltid tacka nej. Banken måste däremot hålla kvar sitt löfte om lån även om de har rätt att ändra lånebeloppet ifall någon förutsättning skulle ändras, exempelvis arbetssituation, inkomst eller om bolåneräntorna skulle stiga.

Lånelöfte trots betalningsanmärkningar

Har du mot förmodan svårt att få lån på grund av betalningsanmärkningar, kan du kontakta oss så hjälper vi dig att komma vidare.
MittBolån kan hjälpa dig att svara på fler frågor om lånelöfte och bostadslån. Vi kan även se över dina redan befintliga bolån för att se om du kan förbättra dina villkor.
Välkommen att kontakta oss redan idag!

Vi hjälper dig med lånelöfte

Fyll i ansökan