”Att inte använda sig av MittBolån känns bara dumt”

Patrik Sagelius jämförde själv olika räntor och valde till slut ett erbjudande från MittBolån. Vid en så stor affär ser han bara fördelar med att använda sig av en tjänst som är byggd för syftet – att hitta bäst lånevillkor och ränta.

Patrik Sagelius bor med sin familj i en femma i Sundbyberg i Stockholm. Det var i juni 2015 som familjen bestående av två vuxna och tre barn äntligen hittade en lägenhet stor nog att rymma alla.

Kund Patrik Sagelius

– Vi bodde fem personer på 60 kvadrat och hade letat jättelänge efter en stor lägenhet till överkomligt pris, men det kändes helt omöjligt. Så när vi väl hittade den här bestämde vi oss för att gå ”all in” i budgivningen.

Patrik testade flera tjänster för bolån, däribland MittBolån. Hela familjen var också sedan länge kunder hos en av Sveriges största banker.

– Via MittBolån fick vi erbjudande om en ränta på 1,41 procent. Vi tog sedan budet vidare till vår gamla bank. De kunde förvisso matcha räntan, men processen var väldigt långsam och de kunde bara matcha erbjudandet i ett år. Vi valde därför att gå med MittBolåns erbjudande. På det sparar vi ungefär 3000 kronor per år, men den stora behållningen är att vi slipper omförhandla.

Bra med personlig kontaktperson

Patrik betonar att det gick väldigt smidigt med överlämningen till banken.

– Det funkade jättebra med MittBolån. Allt rullade på som det skulle och sen var det klart. Vi fick mycket hjälp när vi ringde. En sak som jag verkligen tyckte om var att vi fick en personlig kontaktperson, ett namn och ett nummer som man alltid kunde ringa, och fick personlig hjälp.

På frågan om Patrik skulle rekommendera MittBolån till sina vänner är svaret glasklart.

– Om man gör en så stor affär är det såklart smart att använda sig av en kostnadsfri tjänst som är byggd just för det syftet. Självklart ska man täcka upp från annat håll och göra egna efterforskningar men att inte använda sig av MittBolån när det finns, det känns bara dumt, resonerar Patrik.

Vi hjälper dig med ditt bolån

Fyll i ansökan